Tribina u Topuskom

U Top Termama Topusko prvom javnom tribinom otvoren je projekt „Glina Topusko Gvozd za čišći okoliš“. Voditeljica projekta je prof. dr. sc. Sanja Kalambura s veleučilišta Velika Gorica.
Na tribini su bili nazočni predstavnici JLS i institucija Gline, Topuskog i Gvozda, županije SMŽ, saborska zastupnica Željka Josić, zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša Alenka Košiša Čičin-Šain, župan SMŽ Ivo Žinić, te Amir Đogić, direktor komunalnog poduzeća iz Velike Kladuše.
Nakon tribine povjerenstvo je odabralo po pet najboljih radova s radionica djece i učenika iz Gline, Topuskog i Gvozda na temu zaštite okoliša. Radovi su ocjenjivani u dvije kategorije; prva su vrtići i osnovne škole, a druga kategorija srednje škole.
U okviru provedbe Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom Grad Glina i općine Topusko i Gvozd ostvarili su projekt financiran sredstvima EU pod nazivom „GlinaTopuskoGvozd za čišći okoliš“. Primarni cilj projekta je izgradnja svijesti stanovništva o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta, s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta.
Ovim je projektom predviđen čitav niz aktivnosti, od izrade letaka, plakata, javnog informiranja, radionica i natjecanja u školama, javnih događanja i tribina.
Ukupna vrijednost projekta je: 328 657 kn, a iznos potpore EU: 279 358 kn. Razlika od 49 299 kuna dijeli se na tri dijela između Općine Topusko, Općine Gvozd i Grada Gline.

Klikom na bilo koju fotografiju otvarate galeriju.